El proper dilluns 26 de setembre SOMESCOLA.cat a les Terres de l’Ebre celebrarà el dia europeu de les llengües a Tortosa

Hi haurà una gran varietat d’activitats en defensa del model d’escola catalana, a la plaça Barcelona de Tortosa (davant el Mercat del Peix), des de les 17’30 hores  fins a les 20’00 hores.

Diverses entitats del territori agrupades dins de Somescola-Ebre han coordinat els seus esforços per organitzar les activitats del dia europeu de les llengües a Tortosa. Aquesta diada convocada per la Unió Europea per defensar i divulgar la gran riquesa lingüística al món, tindrà un caràcter reivindicatiu i es centrarà en la defensa del model d’immersió lingüística de l’escola catalana, “com a garantia per mantenir viva la llengua catalana, que és una de les llengües més parlades i utilitzades a la Unió Europea tot i la falta de recolzament estatal”.

A la plaça del mercat des de les 17’30 fins les 20’00 hores la gent podrà trobar contacontes, Capgrossos Templers, música i la col·laboració de Muniatto Xou. L’activitat central consistirà en “escriure la paraula en català que més estimo” i penjar-la en plafons. Amb aquesta activitat, la plataforma “vol mostrar la força de la nostra llengua” i fer una crida a “pares i mares, docents, alumnat i a la societat civil perquè s’impliquen en la defensa del model d’escola catalana front els atacs del nacionalisme espanyol”. A les 18’30 pares, mares, docents i alumnat de les escoles i instituts de Tortosa llegiran el manifest de Somescola.cat.

A més a més, des de Somescola-Ebre s’invita a les escoles i instituts a celebrar el dia europeu de les llengües, el mateix dilluns 26 de setembre, amb activitats als centres educatius.

Des de Somescola-Ebre hi ha el compromís de seguir treballant per la defensa de l’escola catalana en català, després del dilluns 26  “es començarà a treballar per preparar el dia internacional de les llengües maternes que serà el 21 de febrer”. Des de la plataforma també s’anuncia que  “estarem atents als esdeveniments per donar una resposta ràpida, coordinada i contundent”. Al mateix temps, invitem a totes les entitats, associacions, sindicats i persones que s’han adherit a Somescola.cat a participar d’aquesta iniciativa des del territori.

Per a tenir una major coordinació i poder difondre les activitats, també s’ha creat la pàgina de Somescola-Ebre al Facebook.

Tortosa, 20 de setembre de 2011.

Terres de l’Ebre, Països Catalans

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s