‘Decepció’ i ‘preocupació’ de la PDE després de la declaració del conseller Recoder

 

Compunicat de la Plataoforma en Defensa de l’Ebre arran de les preguntes sorgides durant el debat de política general de Catalunya.

Reunida la Plataforma en Defensa de l’Ebre per valorar la sessió de control del govern català que s´ha fet avui, hem acordat:

1) Estem preocupats pel rebuig que es va fer en el debat del divendres passat, sobre política general, de dues resolucions que rebutjaven els transvasaments de l’Ebre i demanaven que el govern català pressionés per fitxar el cabal mediambiental del tram final de l’Ebre i del Segre.

2) Hem vist en bons ulls l’intent de redreçar la situació per part dels diputats ebrencs en la pregunta realitzada en la sessió de control d’avui dia 5 d’octubre.

3) Ens ha sorprès que la resposta no hagi estat del President Más sinó del conseller Recoder. No volem pensar que la problemàtica de l’Ebre i la gent de les TTE és de tan poca importància que no es mereix una resposta o unes declaracions del President. Amb el tema dels transvasaments tenim molt en joc i cal moviments importants i clars des del nostre govern. Esperàvem una resposta amb la mateixa importància institucional que els altres moviments que s’han fet sobre el tema des dels altres “parts interessats”.

4) Volem manifestar el nostre desacord en la resposta del conseller ja que ha evitat entrar en el fons de la qüestió i ha estat inconcret i poc involucrat en la resposta. Han quedat a l’aire moltes incerteses; per exemple, quines accions pensen fer per solucionar els problemes de l’Ebre i els cabals?

5) Hem de remarcar en la contradicció que ha sortit en l’exposició de la pregunta, que des de Convergència i Unió es reivindica el canal Xerta-Senia quan en realitat és el tub de conducció de l’aigua de l’Ebre cap a Castelló.

6) Conscients de que estem en període electoral i que es pot crear molta confusió sobre el tema, afirmem que els transvasaments estan en marxa i són els tubs que es denominen canals Xerta-Senia i Segarra-Garrigues, i que no hi ha cap intenció d’assignar un cabal ambiental pel manteniment del Delta.

Motius que ens fan pensar que una vegada més les Terres de l’Ebre serem utilitzades com a moneda de canvi, cosa que des de la Plataforma en Defensa de l’Ebre no estem disposats a tolerar.

Demanem a la societat ebrenca que no caigue en el joc que ens volen involucrar i a seguir atents a l’evolució dels esdeveniments ja que en el RIU ens va el futur.

Terres de l’Ebre, 5 d’octubre de 2011

Notíci a a Canal 21:

‘Decepció’ i ‘preocupació’ de la PDE després de la declaració del conseller Recoder

El govern diu que no hi ha marge per nous transvasaments de l’Ebre

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s