Ens denuncien per denunciar la violència del gènere

Aquest 25 de novembre, volem manifestar la nostra solidaritat amb aquelles dones que pateixen les manifestacions més cruels i dures de la desigualtat existent entre homes i dones. Alhora volem denunciar les retallades fetes pel govern de CIU en la lluita contra la violència de gènere i de la repressió que ha patit un col·lectiu social per part de l’Ajuntament de Tortosa per organitzar un acte denunciant la injustícia de la violència contra les dones.

El 25 de novembre del 2010 Maulets, va organitzar un acte a la plaça de l’Àngel per sensibilitzar la societat tortosina vers aquesta problemàtica social. Durant l’acte es van penjar diversos cartells on es denunciava el patriarcat i el sistema econòmic que genera la desigualtat existent entre homes i dones, causa última de la violència que patim les dones i es va fer la lectura d’un manifest amb aquest mateix objectiu. En acabar l’acte es van retirar tots els cartells de la plaça, excepte un que es van oblidar. La dona que va demanar el permís per fer l’acte va rebre una multa de 375 euros per aquest oblit.

És aquesta la manera que té l’Ajuntament de Tortosa de potenciar que col·lectius de joves que mostren preocupació envers aquesta problemàtica, continuen fent actes de sensibilització social?

També volem denunciar les retallades fetes pel govern de CIU en la lluita contra la violència de gènere

  1. Perquè ha desmantellat la majoria de les accions preses per l’anterior govern per acabar amb la violència de gènere (accions que ja eren totalment insuficients):
    • Eliminació de la Direcció general d’igualtat d’oportunitats en el treball.
    • Eliminació del Programa de Seguretat contra la violència masclista.
    • Emilinació de dos centres de l’Institut català de les dones (Catalunya Central i el de l’Alt Pirineu i Arran).
  2. Les retallades socials de CIU afecten de manera molt negativa als drets de les dones, dificultant l’autonomia personal, condició indispensable perquè aquelles dones que es troben en situació de violència se’n puguen sortir. La manca d’assistència a la gent gran, les retallades de subvencions en menjadors escolars, la dinàmica dels hospitals “t’operen i a casa”… fa que la dona tinga major dificultat per conciliar la vida personal i laboral, perquè producte de l’educació sexista, aquestes tasques acaben recaient majoritàriament en mans de les dones.
  3. Tots els estudis coincideixen en afirmar que en situació de crisi econòmica la violència contra les dones augmenta perquè la impossibilitat d’arribar a fi de mes, l’atur… augmenta els conflictes familiars. Aquesta situació genera fustració i això fa augmentar els casos de violència de gènere. Davant d’aquest panorama, l’actual govern no ha generat majors recursos, ans al contrari , ha desmantellat els pocs que n’hi havia.

Per últim, des del Casal Popular Panxampla i Maulets volem manifestar la nostra voluntat per continuar lluitant per acabar amb les injustícies que tant vulneren els drets de la ciutadania. Per això, enguany tornem a organitzar un acte per sensiblitzar a la població vers la injustícia de la violència contra les dones, serà dissabte 26 de novembre a les 19:00h, al Casal Popular Panxampla.

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s