La reforma laboral de Rajoy, l’atac més dur a les condicions de treball de la democràcia

El Consejo de Ministros ha aprovat la reforma laboral de l’estat espanyol. Segons el govern “el objetivo del Gobierno es facilitar la contratación, con especial atención a los jóvenes y a los parados de larga duración, potenciar los contratos indefinidos frente a los temporales y que el despido sea el último recurso de las empresas en crisis. La reforma pretende acabar con la rigidez del mercado de trabajo y sentar las bases para crear empleo estable”. Però si mirem atentament podem podem veure clarament com no és així.
 – S’abarateix l’acomiadament a nivells inimaginables. El cost real serà de 20 dies per any treballat fins un màxim de 12 mensualitats i serà l’empresari el que establirà les raons “objectives” per acomiadar. Fins ara eren 45 dies per any treballat fins a 24 mensualitats (hem perdut la mitat pràcticament).
– Es flexibilitza la jornada laboral, l’horari… segons criteri de l’empresari.
– Els contractes parcials podran fer hores extraordinàries (es regula la precarització i s’estimula la contractació temporal).
– L’adminstració no serà l’encarregada d’autoritzar els acomiadaments massius (ERO), l’empresa ho farà en funció de raons “objectives”.
– La negociació col·lectiva estarà subordinada a les negociacions de l’empresa i si la renovació dura més de 2 anys el conveni vigen deixarà de ser aplicable (fins ara, fins que no s’arribava a un acord el conveni vigent era l’utilitzat encara que passaren 2, 3 o més anys). Aquest punt deixa el poder negociador en mans dels empresaris que podran pressionar, amenaçar… directament als seus treballadors/es.
– El contracte de formació serà aplicable fins als 30 anys. Els joves que després d’esgotar el temps de contracte de formació no troben feina, podran tornar a començar amb contracte de formació en una altra branca. És dir, es regula el contracte brossa i la precarització total fins els 30 anys (aquest contracte passa per poc dels 400€).
Una reforma al servei del capital i que precaritzarà eternament les condicions laborals de la gent més jove i deixa en mans de l’empresariat el poder de les negociacions salarials, acomiadaments… Per al govern flexibilitzar i adequar el mercat de treball i facilitar la contractació.
Us adjuntem els enllaços:
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s