Jornades: Les mentides de la crisi. La crisi explicada per qui no se’n beneficia…

Des del Casal Popular Panxampla volem donar veu a un discurs diferent al que han assumit els partits polítics i els grans mitjans de comunicació. Un discurs neoliberal que ens repeteix mil vegades que només hi ha una sortida: acabar amb els serveis públics i privatitzar-los; empobrir-nos reduint els nostres salaris i drets laborals; qüestionar pilars dels nostres drets, com l’atur i les pensions; o imposar un model d’impostos que només beneficia a les grans rendes.

Però hi ha alternatives! I aquest cicle vol servir per a donar-les a conèixer:

Com potser que la banca endeutada i salvada per l’estat siga la que ara ens diga que hem de fer?

Per què el deute de la banca l’hem de pagar nosaltres, si lliurement es van endeutar per especular?

Baixar salaris és la millor i única forma de sortir de l’actual crisi?

Els serveis públics són deficitaris? Són imprescindibles les retallades?

Un discurs diferent que apunta clarament als culpables d’aquesta crisi: el model econòmic que només pensa en créixer i augmentar els beneficis (el capitalisme), els amos del sistema (la banca) i els còmplices que no s’enfronten amb el capital (la classe política).

Per això des del Casal Popular Panxampla pensem que aquestes jornades i qualsevol acció semblant són molt importants, per a demostrar que les retallades, les reformes laborals… no són la solució i que HI HA ALTERNATIVES.

PROGRAMA

Divendres 13 d’abril a les 20:00h | al Casal Popular Panxampla

Deute públic? Els diners públics han de pagar el deute dels bancs?

Amb Eulàlia Reguant membre de Justícia i Pau, coautora del llibre Vivir en deudocracia (Ed. Icària)

Eulàlia Reguant ens explicarà que el deute a l’Estat Espanyol no és públic sinó privat, són els bancs i els particulars els que estan endeutats. I aleshores per què l’estat ha d’assumir els deutes dels bancs amb altres bancs europeus? Què ha passat en altres estats on els governs no han volgut pagar aquest deute il·legítim?

Divendres 4 de maig a les 20:00h | al Casal Popular Panxampla

Les retallades com a conseqüències socials de la dictadura financera. Les finances ètiques com a alternativa al sistema financer tradicional.

Amb Xavi Teis, economista i membre de FETS (Finançament Ètic i Solidari), autor del llibre Cómo cambiar el mundo con tu dinero (Ed. Icària)

Xavi Teis és expert en finances ètiques però aquesta xerrada la centrarà en les retallades. Són imprescindibles com ens diu el govern? Catalunya amb un frau fiscal del 23% (un 10% més que Europa) deixa d’ingressar 7000 milions d’€ anuals en impostos, molts més diners dels aplicats per les retallades (2.700 milions d’€). Per què el govern català no persegueix el frau fiscal i evita les retallades? Per què si hi ha dèficit no es pugen els impostos als més rics?

Divendres 25 de maig a les 19:30h | al Casal Popular Panxampla

Cercant alternatives al capitalisme

Amb Josep Manel Busqueta (economista i pastisser) membre del Seminari d’Economia Crítica TAIFA.

Josep Maria Busqueta membre del col·lectiu Taifa abordarà les contradiccions d’un sistema que vol créixer il·limitadament dins d’un món finit. Hi ha un model únic i vàlid per acabar amb el capitalisme i la seua explotació? Evidentment no, però es presentaran alternatives, línies de pensament i d’acció per enfrontar-se al neoliberalisme dominant. Informe “L’estratègia del capital” elaborat pel Seminari TAIFA.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s