PRESENTACIÓ DE LA PLATAFORMA PER L’EDUCACIÓ PÚBLICA DE LES TERRES DE L’EBRE

La plataforma per l’educació pública ha presentat la DIADA PER L’EDUCACIÓ PÚBLICA DE QUALITAT que es farà aquest dissabte 29 de setembre a les 11’00 hores al Parc de Torotsa.
La plataforma ha presentat la DIADA per l’educació pública, que serà lúdica “per demostrar la força de l’educació pública” però alhora reivindicativa “contra les polítiques de retallades dels governs estatal i català”.

Durant la DIADA hi haurà tallers de diferents tipus (samarretes, reciclatge, batuca, teatre per adults, pancartes, contacontes, papiroflexia…), representacions teatrals, actuacions musicals (cors infantils, bandes de música…) i les actuacions del Muniato Show i Josep Bordes que “han volgut col·laborar en aquesta diada”.
La Plataforma per l’educació pública farà es presentarà en aquesta DIADA tot i que ja ha fet prop d’una desena de presentacions en diferents poblacions, centres educatius i AMPES. Un dels portaveus, Jose Andrés, ha comentat que “vam nàixer amb la voluntat de conscienciar la societat perquè defense una escola pública de qualitat”. “Una bona educació pública és una garantia per tenir una millor societat, uns millors metges, jutges, polítics i ciutadans i ciutadanes en general”.

 

La Plataforma ha animat la gent de Tortosa i de les Terres de l’Ebre a participar en aquesta diada perquè “l’existènciad’un model educatiu de qualitat està en perill de mort a Catalunya, però ara encara estem a temps de salvar-lo”.

 

Per últim, la Plataforma ha estat molt crítica amb la política de l’actual consellera d’ensenyament, “Ja abans de la crisi i les retallades, Catalunya invertia un % del seu PIB menor que la mitjana europea i estatal, “però a més en els darrers dos anys el pressupost d’ensenyament s’ha retallat un 12%, i falta sumar les darreres retallades”. “El curs passat el departament d’ensenyament va tenir el mateix pressupost que al 2007, però amb la diferència que hi havia 100.000 alumnes més”. De fet, aquest curs hi hauran 3092 docents menys (131 a les Terres de l’Ebre) tot i haver 15.000 alumnes més.

Per tot això han fet una crida a la ciutadania a participar en la diada d’aquest dissabte i han agraït als companys i companyes, associacions, col·lectius… que han volgut col·laborar de manera desinteressada en aquesta diada.

 

 

 

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s